محققان دانشگاه کاشان با همياري پژوهشگاه فضايي ايران، پيروز به ساخت يک پوشش نانو کامپوزيتي سد حرارتي با سعي حرارتي، خوردگي و سايش باصرفه شدند . پزشک زهرا اميرسرداري، محقق طرح در اين باره اظهار کرد: پوشش‌ها از ديرباز به مراد مراقبت از تراز ابزار و قطعات گوناگون در برابر آسيب‌هاي مختلف مورد استفاده قرار مي‌گرفته‌اند . پوشش‌هاي سد حرارتي، پوشش‌هايي مي‌باشند که از نفوذ حرارت به زيرلايه دوري مي‌نمايند . اين جور پوشش‌ها بر روي ابزار و قطعاتي از قبيل اجزاي داخلي موتور هواپيما، توربين‌هاي گازي و امکانات برش نشانده مي شوند . کارايي در جهت بهبود تلاش اين پوشش‌ها و اعطاي خواص عمده از پاراگراف خواص ضد سايش و خوردگي موضوعات پژوهش ها بسياري از محققان حوزه‌ هوا محيط در سال‌هاي اخير بوده مي باشد . اميرسرداري از رزين فنوليک به تيتر يک رزين مورد استفاده به عنوان فاز موضوع در توليد پوشش‌هاي نانو کامپوزيتي سد حرارتي ياد کرد و در موضوع محدوديت‌هاي به کارگيري از آن گفت: يکي از مواد مورد به کار گيري به عنوان ماتريس پليمري در نانو کامپوزيت‌هاي تحت دماي بالا، رزين فنوليک مي باشد . 


پوشش ضد خوردگي


شبکه‌ فنولي علي‌رغم دارا بودن بعضي مزايا، محدوديت‌هايي را هم دارد . زغال حاصل از آن به راحتي در گير خوردگي مکانيکي ميگردد و پسروي تراز عايق سريع‌تر انجام مي‌گيرد . به عبارت‌ ديگر با کاهش ضخامت عايق، مدت تلاش آن دچار کاهش ميگردد . در طرح حاضر تلاش گرديده است از نانو ذرات غير اکسيدي فوق دماي بالا به منظور بهبود خواص حرارتي و مکانيکي اين رزين در حالت عملياتي سازه‌هاي فضايي ذيل دماي بالا، به عنوان فاز پر کننده استعمال شود . وي تصريح کرد: پوشش نانو کامپوزيتي توليد گرديده در اين پژوهش کارکشته مي باشد دماهاي دوچندان بالاتري را نسبت به نمونه‌هاي شبيه که از لبريز کننده‌هاي ميکروني در آنها استعمال مي‌شود، تحمل نمايد . به علاوه، به ادله به کارگيري از ذرات نانومتري و در فيض بالا بودن نسبت سطح به حجم، مقادير زياد کمتري از اين ذرات در مقايسه با ذرات ميکروني قضيه نياز هست که اين زمينه موجب کاهش هزينه‌ توليد اين پوشش‌ها ميگردد . محقق طرح در ادامه در خصوص ساز و عمل همت اين پوشش افزود: زيريوم دي بوريد نوعي سراميک فوق دماي بالا با نقطه ذوب بيش از 3200 جايگاه سانتي گراد مي‌باشد . اين سراميک از ويژگي‌هاي بي‌نظيري همچون سختي، سوق‌دهي الکتريکي و مقاومت در برابر خوردگي و سايش فوق العاده برخوردار مي‌باشد . با اين وجود موانعي بر راز رويه توليد اين ماده مالامال کاربرد وجود دارد . 


 


او افزود: در اين پژوهش ذرات زيريوم دي بوريد در مقياس نانومتري تنظيم گرديده و به عنوان فاز لبريز کننده در پوشش نانو کامپوزيتي با زمينه‌ رزين فنوليک مسئله استفاده قرار گرفته است . اين نانو ذرات در دماي بالا و همچنين حضور اکسيژن دچار سوزش مي شود . در ادامه ترکيبات اکسيدي حاصله ذوب مي‌شوند و مشکل و فرج زمينه‌ پليمري را لبريز مينمايند و از اين نحوه مانع نفوذ شعله و اکسيژن به سطح زيرلايه مي شوند . محقق طرح تصريح کرد: اين پوشش‌ها در ايجاد قطعات با اهميت صنعتي از جمله در صنايع هوا محيط جهت توليد عايق‌هاي حرارتي، بدنه‌هاي مسئله به کار گيري در موقعيت مافوق صوت و ناپايدار، توربين‌هاي گازي، ابزار برش و بوته‌هاي محافظت ف مذاب کاربرد دارا‌هستند . اين طرح در قالب رساله‌ دکتراي پزشک معالج زهرا اميرسرداري و با موعظه دکتر معالج مسعود صلواتي نياسري از دانش کده کاشان با همياري و حمايت مالي پژوهشگاه فضايي جمهوري اسلامي ايران انجام‌ شده که تحت عنوان پايان نامه‌ مسئله نياز صنعت به تأييد داوران ستاد ويژه‌ توسعه‌ فناوري نانو هم رسيده مي باشد . 


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

ثبت شرکت در کرج visa australia فروشگاه یونی جانبی Diana سِرِه hich abaad Julie خداوند محبت است... بنام محبت آموزش وردپرس